Saturday, December 11, 2010

Suatu Ketika........... myLoVE "myVI"





salam.......

Teringat aku kat myvi ni time masa mula2 beli, mmg berkilat lah.... silau kalau tengok.... dulu aku pilih color hitam nie, coz aku rasa hitam ni nampak macho &
sesuai lah tuk lelaki yang "macho" cam aku nie? macho ke aku ni? no komen.... huhuhu...... skrg myvi aku dah berubah wajah..... akan ku make up dia bagi cantik... belai dia elok2, kasi makan banyak2, bawak gi Klinik selalu... aku pun rasa myvi ku nie kena bawa gi Klinik, coz dah nampak cam tak sihat sangat dah.... tapi kan Perodua nie mmg cekik darah lah,,, sebab tu lah aku tak hantar kete aku kat perodua. Tapi kali ni aku perlu hantar kete aku kat perodua, aku nak tengok diorg servis. Adakah diorang akan menyelesaikan masalah myvi aku yang dalam kesakitan nie???
myvi aku nie pun sebenarnya ada perasaan jugak, bila myvi aku nie merajuk, mulalah dia buat perangai.... huhuhu, aku ingat time aku terasa nak jual je dia nie..... dah mula jatuh cinta kat swift..... dia cemburu kat aku.... so, nak dijadikan cerita aku terlanggar pembahagi jalan dekat parking kete..... habis rabak, dekat side skirt kete aku......... habis RM 200.00, nak kena simen & cat balik kete aku....
kali kedua pun, perkara yang sama berlaku, aku terasa nak jual je kete aku coz aku teringin nak rasa pakai kete lain plak... akhirnya aku xcident akibat hilang kawalan, mujur lah nasib aku baik, time aku memotong lori, lori tu bawak perlahan dan aku hilang kawalan dan terus terlanggar pembahagi jalan, agak teruk juga kereta aku nie..... upah repair semua dalam RM 2000.00 jugak lah... nie semua angkara lori yang bawak minyak terbalik dan minyak diesel tertumpah di jalan raya...... so ti
me tu plak hujan.... bila laju sket.... jalan licin.... terus lah hilang kawalan......
Perkara nie semua, memberi pengajaran kepada aku supaya lebih Bersyukur Dengan Apa Yang Kita Ada.... dan sentiasalah menyayangi myVI ku nie seadanya....
K, lah, nie je aku nak citer tentang kisah cinta antara aku dan myVI..... nanti aku akan post pic kete aku yang dah di make up.. bye bye bye.......

wa'salam..

9 comments:

  1. bsyukur dgn ape yg ada....smoga btol2 bsyukur...amin...

    ReplyDelete
  2. tau tak pe cikgu....... :P, dalam maksud tu...

    ReplyDelete
  3. mmg sgt mdlm...klu phm, bguslh...hihi :D

    ReplyDelete
  4. agak2 kalo dah terasa tu.... paham lah tu.... huhuhu

    ReplyDelete
  5. bguslh...renung2kn dan slmt beramal...=)

    ReplyDelete
  6. hehehe...nak meyibuk jugakk...
    kuang3x...

    ReplyDelete
  7. menyibuk lah azilinda.... huhuhuhu.......
    mmg lah pernah tngok.... huhuhu

    ReplyDelete